Doğal ve Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi
Evinizin mutfağında rahatlık ile hazırlaya bileceğiniz doğal öksürük şurubu tarifi, çocuklarımızın yanı sıra bizlerde bazen yenik düşe biliyoruz öksürüğe, sağlık için lütfen her zaman doğal yolları deneyelim, doğal anne her zaman 1 adım öndedir.
İçindekiler
1 litre şişe suyu
100 gram rendelenmiş zencefil kökü
225 gram papatya çiçeği
30 gram hatmi kökü tozu
15 gram tarçın
60 ml limon suyu
240 ml halis bal
1 litre şişe suyu
100 gram rendelenmiş zencefil kökü
225 gram papatya çiçeği
30 gram hatmi kökü tozu
15 gram tarçın
60 ml limon suyu
240 ml halis bal
- Hazırlanışı
1: Orta boy bir tencereye suyu ve bitkileri koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
2: Kaynama noktasına gelip fokurdamaya başlayınca kısık ateşe getirin.
3: Su miktarı yarıya inene kadar karışımı kısık ateşte tutun.(Bitkileri süzdükten sonra yaklaşık 1 bardak sıvıya ihtiyacınız olacak).
4: Karışımı süzgeçten süzerek bitkileri süzün ve ayırın.(Bitkileri kompost yapmak için kullanabilirsiniz!)
5: Sıvı karışım hala ılıkken (kaynamıyor olmalı), limon suyu ve balı ekleyip iyice karıştırın.
6: Sıvı karışımı hava geçirmeyen cam bir kavanoza koyarak buzdolabında 2 ay boyunca saklayabilirsiniz. devamını oku
0 yorum:
Yorum Gönder